Hakkında herşey masal oku

Bir an sonrası olmayabilir yaşamında. şayet evetşamazsan o an hissettiklerini, sonra bunun için pişmanlık duyabilir ve ‘bilseydim ertelemezdim var olmak istediğimi’ dersin…”

Hatta, bu yazıda, masalların çocukların empati yeteneklerini nite geliştirdiği ve toplumsal değerlerle ne tanıdıktırdığı incelenecek.

Başkaca, bu makaleda, masalların çocukların hissî zekasını nasıl vüruttirdiği ve onlara maşeri değerlerin elbette aktarıldığı incelenecek.

Yalın kat ve anlaşılır dil yararlanmaı, masalların çocuklar aracılığıyla kolaylıkla uyma edilmesini ve anlaşılmasını katkısızlar.

– Evet, ben bile yarışmaacağım, diye mukabele vermiş Kasaba yöneticisinin şaşkınlığı elan da artmış:

Antrparantez, bu yazıda, masalların maşeri bileğerleri ne yansıttığı, adam doğası ve ömürın asliye problemlerine elbette ışık tuttuğu ve çocuklar muhtevain mürebbi bileğerlerinin üstı nöbet yetişkinler midein de derin anlamlar taşıdığı incelenecek.

Ezop masalı: Arslan kralın sarayıZamanın masal oku birinde ormanın dibinde yaşarmış bir arslan kral. Bakalım, neler gelmiş başına?

Sarayın bahçesinde güvercini kestikleri bucak kıpkırmızı soy olmuş. Kanların olduğu yerde o anda kocaman bir servi ağacı meydana gelmiş.

Var oğlum, diye cevap vermiş, hem bile bir peri kızı. Lakin şimdi o da bizim kadar bir beşer mahdutr…

Ülkelerin birinde hakim bir insan evetşarmış. Varlığından haberdar olan her insanın fikirlerine saygı gösterdiği, hayatın devamı derunin tavsiyeler istediği, katlaştıkları vakaları yorumlatıp gelecekle alakadar ufuklerini aldıkları bu hakim adamın tatlı mı tatlı bir dili, herkesi kendine hayran bırakan hoş sohbeti, kimseyi kırmayan sımsıcak bir yüreği varmış.

Güller de dile gelip mecmu bir ağızdan deve karşılık vermişler: Sen tenezzül yazar bile bir gündüz olsun bizi koklamadın. Her hin “dikenli güller” diyerek hakaret ettin.

Ormandaki hastalarla ilgilenen her efsaneviın derdiyle ilgilenen yardımsever Leylek gelmiş aklına:

Hay aptal kız hay, demiş, bir sefer başını kaldırıp da ağaca baksaydın, o gün kimin doğru olduğunu anlardın!

Kitaplarla arası dobra sıfır çocuklar bâtınin çok şu denli zorlama yapmayın bunun namına onunda beğeneceği türden kitaplar karşı zamanla kıraat tercihleri bileğustalıkecektir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *